Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amíkor a szív garanciát keres.

2010.06.29

A szív tévedéseiről sokat fogsz még olvasni! Lássuk a legtipikusabbak egyikét, amikor is a szív garanciát keres, egy önmagánál terheltebb partner személyében.

A terheltség számos formában megnyilvánulhat: rosszabb háttér, gyermek az előző házasságból, szenvedélybetegség, stb.... Vagyis olyan terhek, amelyek a kapcsolatot így, vagy úgy de megnehezítik.
És épp ez a lényeg, hogy a másik segítségre szoruljon!

Ugyanis a garanciát kereső szív úgy gondolja, hogyha önzetlenül segít, vagyis ha "megmenti", illetve felemeli önmagához a másikat, akkor az "hálából" nem hagyja el, mert megbecsüli mindazt a jót, amit kapott...

Egy kapcsolattól kivétel nélkül két dolgot akarhatunk: valakit, vagy valamit!
Csak a sorrend nem mindegy...

Esetünkben a garanciát kereső szív a valakit, míg a segítséget elfogadó: a valamit akarja. A kapcsolat kezdetén mindenképp!

Később a sorrend akaratlanul is felcserélődik.

Aki eddig adott, rájön arra, hogy tulajdonképpen nem kapott vissza semmit, és egyre fontosabb lesz számára az a valami, amit már átadott. Aki pedig kapott, látva a másik elégedetlenségét megijed, hogy elveszítheti a már megszokott valamit, ezért ragaszkodni kezd a valakihez.

Ettől kezdve a kapcsolat minősége megváltozik, jövője pedig függ a közösen eltöltött évek sajnálatától, elvektől, félelmektől..

Azonban, van egy súlyosabb eset is!

Ez akkor következik be, amikor a garanciát kereső szívnek sikerül a ráébredés előtt felemelnie a másikat... Ebben az esetben az egykor segítségre szoruló visszanyeri az Önbizalmát, és fokozatosan átveszi a "hatalmat" (ez a jobbik eset), vagy a felemelője nélkül önálló életet kezd...

Mindazokban a kapcsolatokban, ahol a két szív egy időben, egyet akar nincs probléma. Ezért nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy egy adott kapcsolatban ki, mikor, mit is akar...

...valakit, vagy valamit?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.